maandag 7 juni 2010

Crossen in Noord Holland





Afgelopen weekend zijn wij naar Oudkarspel geweest en hebben wij het prachtige bedrijf van de Familie Beukers mogen bewonderen. Op zaterdag had Henk Jan 2 paarden bij zich. In de klasse M starte hij Venoge hij reed HC. Een aangezien ze in Vrouwenpolder stopte voor het water had hij haar meegenomen. Na de dressuur stond hij aan de leiding hij had 12 punten verschil met nummer 2. Hij had 213 punten. In het springen was hij foutloos en met de cross ook, had alleen wat tijdfouten. Maar ze ging nu goed door het water heen en dat was waarom we haar hadden meegenomen. Officieel was hij eerste geworden maar omdat hij HC reed mocht hij niet mee doen voor de prijzen. Uiteindelijk ging de eerste prijs naar Alice.

Hij had ook Blue Diamond bij zich hij zette een nette dressuurproef neer 190 punten het springen ging niet helemaal goed had 1 balk en een miscommunicatie op de laatste dubbel waardoor hij ook veel tijdfouten moest noteren. De cross ging goed had alleen een stop boven op de heuvel. Hij moest de heuvel op galopperen en daar boven op lag een boom en dan weer steil naar beneden springen en dat snapte hij niet helemaal. Weer opnieuw aangereden en toen ging het wel goed. Kortom weer een hoop geleerd.

Zondag moest ik crossen met Pipo, de dressuur ging goed 5de na de dressuur met 191 punten. Het springen was ook foutloos en de cross ook. Ik had dit keer maar een horloge om gedaan zodat ik geen tijdfouten zou krijgen en dat was gelukt. Netjes binnen de tijd. Uiteindelijk zijn we 3de geworden.

Het was een zeer geslaagd weekend met een ontzettend mooie cross.Er is weer een hoop geleerd.

Tevens willen we Ayla en Sjors (de pony)bedanken voor hun hulp dit weekend.

1 opmerking:

  1. Beste Mensen,

    Wij zijn een vorige eigenaar van Sjors. Sjors liep bij ons in een tweespan (2005 - 2008) en werd ook door onze dochter bereden (Bixie en B-dressuur). Omdat wij een bericht kregen dat Sjors er niet meer is, gingen we op zoektocht naar wat informatie en foto's van zijn tijd bij Lozeman. Het was ons bekend dat Sjors als 'maatje' meeging naar wedstrijden van jullie en af en toe een rondje door het bos maakte. Wij hopen dat jullie veel plezier met hem hebben gehad.

    Groeten van Gijs, Theresia en Carlijn

    BeantwoordenVerwijderen